Verwijzingen – Huisartsenpraktijk Zuid-West – HAARLEM
Faradaystraat 2 2014 EN HAARLEM Tel:023-5243164 Spoed 023-5243164 - keuze 1
Header afbeelding

Verwijzingen

De noodzaak tot verwijzing zal door de huisarts beoordeeld worden. Wij kunnen niet achteraf verwijzen als u zelf al een afspraak heeft gemaakt. Als u verwezen bent zal dit via de digitale omgeving van Zorgdomein of via een papieren brief gaan. Een papieren brief ligt vanaf de afgesproken dag klaar in het verwijsbrievenbakje bij de assistentes. Af te halen tussen 8.00-12.30 uur en 14.00-17.00 uur

Huisarts of andere zorgverlener?

Andere zorgverleners en instanties vragen vaak om een verwijsbrief van de huisarts, ook als de huisarts helemaal geen inhoudelijk rol speelt in het proces. De basisregel is dat wanneer de huisarts geen inhoudelijke rol speelt, de verwijzing meestal ook niet door de huisarts gemaakt hoeft te worden. In dat geval zou het immers om een inhoudsloze handtekening gaan. De precieze regels kunt u terugvinden op verwijsafspraken.nl. Helpt u ook de bureaucratie bij de huisarts te verminderen?

Verklaringen

Wij kunnen geen verklaringen voor andere instanties afgeven zoals de werkgever of school. In dit document van de KNMG staat helder beschreven wat hiervan de reden is. Soms kunnen wij wel medische informatie verstrekken aan een andere instantie zoals een verzekeringsarts, dit is dan alleen na een schriftelijk verzoek van de betreffende instantie met uw goedkeuring.