Overgang naar nieuw HIS – Huisartsenpraktijk Zuid-West – HAARLEM
Faradaystraat 2 2014 EN HAARLEM Tel:023-5243164 023-5240982 Spoed 023-5243164 - keuze 1
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Overgang naar nieuw HIS

In verband met de overstap naar een nieuw en modern elektronisch patiëntendossier (huisartsen informatie systeem) zullen wij een aantal dagen beperkt beschikbaar zijn.

 

Beschikbaarheid praktijk

  • Dinsdag 29 november 2022 vanaf 12.00u: alle data wordt overgezet; wij zijn alleen beschikbaar voor spoed.

 

  • Woensdag 30 november t/m vrijdag 2 december: wij werken met het nieuwe systeem en moeten dit nog leren kennen. We hebben gewone werkdagen, maar er zijn wel minder spreekuurplekken beschikbaar.

 

  • De eerste maanden zullen bepaalde onderdelen van het systeem nog minder goed functioneren. Met name de software voor herhaalrecepten wordt nog verder ontwikkeld en zal aanvankelijk niet ideaal zijn. Dit is vooral voor ons meer werk, als het goed is merkt u daar niets van. Mochten toch recepten bij de apotheek niet goed aankomen, zou u ons dat dan willen laten weten?

 

UwZorgOnline (Pharmeon patiëntenomgeving)

  • De koppelingen met UwZorgOnline zullen aanvankelijk niet werken waardoor de app tijdelijk niet bruikbaar is.
  • In de komende maanden zullen steeds meer functionaliteiten weer beschikbaar worden. Via onze website houden wij u op de hoogte.
  • In deze periode zijn wij vanzelfsprekend gewoon bereikbaar via telefoon.

 

Toelichting

Vrijwel alles wat wij doen in de praktijk gebeurt binnen het Huisarts Informatie Systeem (HIS), dit betreft dus alle medische dossiers, de agenda en volledige financiële module. Deze software is dus cruciaal in het verloop van het hele proces binnen de praktijk en moet zeer veilig zijn in verband met het beroepsgeheim. Vorig jaar hebben wij plots van onze huidige softwareleverancier te horen gekregen dat ons systeem op zou houden te bestaan en dat wij op korte termijn moesten overstappen naar een ander systeem. Na een zorgvuldige zoektocht en afweging op regionaal niveau hebben wij gekozen voor een modern systeem (HealthConnected) wat nog in ontwikkeling is. Het is gelukt dit nieuwe systeem van alle broodnodige functionaliteiten te voorzien vóór de deadline, echter de eerste periode zal nog niet alles perfect functioneren. Van andere praktijken die met het nieuwe systeem werken weten wij dat ze goede en veilige zorg kunnen bieden. Wij zien de overstap dus met vertrouwen tegemoet!

Onze excuses voor de mogelijke hinder die kunt ondervinden in de beginfase, wij hopen op uw begrip.

Publicatiedatum: 22-11-2022